Acne therapie

Acne therapie

Een acne behandeling is gericht op het in balans brengen van de huid, het hydrateren, het remmen van ontstekingen en het reduceren van de talgproductie. Afhankelijk van het type acne en de huid wordt een behandelplan op maat gemaakt. Tijdens de behandeling worden onzuiverheden gereinigd en de talgproductie aangepakt. Er kunnen verschillende behandelingen worden uitgevoerd en worden gecombineerd. Deze zijn toegespitst om de onzuiverheden, ontstekingen, littekens en doffe/vette huid te verbeteren. Dit kan bijvoorbeeld door middel van laser, peelings, voedingsadviezen en/of medicatie worden behandeld.

Vergoeding door zorgverzekeraar
De behandeling van acne in het gezicht kan in de meeste gevallen geheel of gedeeltelijk vergoed worden vanuit jouw zorgverzekering. Dit is echter afhankelijk van het aanvullend verzekeringspakket. Acnetherapie valt onder het kopje acne. Vraag jouw zorgverzekeraar naar de polisvoorwaarden.

Wens je meer info over de acnetherapie of wil je graag een afspraak maken? Neem dan contact met ons op via +31 (0) 6 41 90 41 48 of maak direct een afspraak. 

maak een afspraakbekijk tarieven

Waarom deze behandeling?

De acne behandeling wordt met name ingezet om de ontstekingen te verminderen en littekenvorming te voorkomen. De behandeling van acne gebeurt vaak in combinatie met de behandeling door een arts. Ook kunnen ondersteunende producten ingezet worden om de acne te verminderen.

Hoe ziet de behandeling eruit?

De standaard acne behandeling bestaan uit het reinigingen van de huid en het verwijderen van de aanwezige onzuiverheden. Indien dit gewenst is, is het mogelijk om een chemische peeling toe te passen op de huid. Afhankelijk van het type acne, zijn er diverse behandelingen mogelijk.

Hoeveel behandelingen heb ik nodig?

Dit verschilt per persoon en is afhankelijk van de ernst van de acne, de beïnvloedende factoren zoals: hormonale veranderingen, de reactie op de behandeling, thuisverzorging en uw levensstijl. Bij actieve acne raden we aan om de 2 tot 4 weken een behandeling te ondergaan. Nadat de acne niet meer actief is en onder controle, is het raadzaam om de 6 tot 12 weken, te komen voor een onderhoudsbehandeling.

Hoe ziet de huid na de behandeling eruit?

Afhankelijk van de type behandeling, kan de huid wat gevoelig zijn en treden er lichte roodheid en zwelling. Dit kan tot een aantal uren aanhouden. De huid kan ongeveer 1 dag post-behandeling wat rood aandoen en warm aanvoelen. We raden aan om de direct na de behandeling voor 1 dag zo min mogelijk make-up te gebruiken en intensief sporten te vermijden.

Het resultaat

Gedurende de behandelingen zult u merken dat uw huid rustiger, gladder en egaler wordt. De hoeveelheid puistjes en mee-eters zal afnemen en acne uitbraken komen steeds minder voor.

Post-treatment verzorging

Om ervoor te zorgen dat de huid optimaal hersteld is en wordt voorbereid op de volgende behandeling zijn de thuisproducten van belang. Dit wordt afgestemd aan jouw dagelijkse skin care producten.

 De acnetherapie is geschikt bij:

 • Een vette en glimmende huid
 • Gesloten comedonen: kleine witte bultjes
 • Open comedonen: zwarte puntjes
 • Papels: rode puistjes
 • Pustels: puistjes met een geel puskopje
 • Acne littekens

Afhankelijk van het type acne zijn er diverse behandeling mogelijk, zoals:

 • Manuele reiniging van de huid
 • Dieptereiniging van de huid
 • Peeling
 • Microdermabrasie
 • Littekentherapie
 • Microneedling
 • Ledlicht therapie
 • Adviezen met betrekking tot het zelf verzorgen van de huid
Parisa Skin Clinic
5.0
Gebaseerd op 92 beoordelingen
js_loader