Mesotherapie

Mesotherapie

De mesotherapie met mesogun is een natuurlijke en huidverjongende behandelmethode waarbij hyaluronzuur in de middelste huidlaag wordt ingebracht. Hyaluronzuur (HA) is een natuurlijk bestanddeel van ons lichaam en is essentieel voor het behouden van de hydratatie, de stevigheid en de elasticiteit van de huid.

Door invloeden van buitenaf, zoals blootstelling aan de zon, verontreiniging en vrije radicalen, en door het natuurlijke verouderingsproces neemt het HA-gehalte van de huid ieder jaar iets af. De huid wordt dunner, droger en verliest zijn elasticiteit. Er verschijnen lijnen en rimpels. De volheid van het gezicht neemt af, en de hele harmonie van de gelaatstrekken verandert. Het geïnjecteerde hyaluronzuur geeft de huid weer veerkracht en soepelheid terug door de aanmaak van nieuw collageen en elastine.

Wenst u meer info over deze behandeling of wilt u graag een afspraak maken? Neem dan contact met ons op.

maak een afspraakbekijk tarieven

Waarom deze behandeling?

De mesotherapie behandeling zorgt voor optimale penetratie van werkzame ingrediënten in de diepere huidlaag (dermis).

Hoe ziet de behandeling eruit?

Nadat de huid eerst goed gereinigd is, wordt door middel van de mesogun of de I’M Pen (Speed Wave Therapy microneelding) diverse werkstoffen, zoals bijvoorbeeld hyaluronzuur, vitamine en mineralen in de huid toegediend. Met kleine micro injecties worden deze vloeistoffen in de huid geïnjecteerd.

Hoeveel behandelingen heb ik nodig?

Voor een optimaal resultaat verschilt het aantal behandelingen per persoon en per huidtype. Bij een overmatige aanwezigheid van huidlijntjes of volumeverlies, zijn er 3-6 behandelingen nodig voor een optimaal resultaat. Voor een preventieve behandeling om huidveroudering tegen te gaan, kan 1-3 behandeling al genoeg zijn. Voor het behouden van het behandelresultaat zijn er onderhoudsbehandelingen nodig.

Hoe ziet de huid na de behandeling eruit?

Na de behandeling kan de huid wat gevoelig zijn en treden er lichte roodheid en zwelling op die een aantal uren kunnen aanhouden. De huid kan ongeveer 1 dag post-behandeling wat rood aandoen en warm aanvoelen. We raden aan om de direct na de behandeling voor 1 dag zo min mogelijk make-up te gebruiken en intensief sporten te vermijden.

Het resultaat

Al na één behandeling is het resultaat van de mesotherapie zichtbaar. Zo is de huid beter gehydrateerd. Fijne rimpels zijn minder zichtbaar. De huidstructuur is verfijnder. Betere spankracht van de huid. Meer volume op de wangen.

Post-treatment verzorging

Om ervoor te zorgen dat de huid optimaal hersteld is en wordt voorbereid op de volgende behandeling zijn de thuisproducten van belang. Dit wordt afgestemd aan u dagelijkse skin care producten.

De mesotherapieis is geschikt bij:

  • Vermindering rimpels en fijne lijntjes
  • Egaliseren van de huidteint
  • Versteviging van de huid
  • Verbetering van de huidconditie
  • Betere diepe hydratatie van de huid
  • Haarstimulatie

De behandelgebieden bestaan uit:

  • Het gelaat
  • De hals en decolleté
  • De handen
  • De hoofdhuid