Pigmentbehandeling

Pigmentbehandeling

Pigmentvlekken zijn er in alle soorten en maten en kunnen erg storend zijn voor patiënten. Er zijn diverse soorten problemen op het gebied van pigment. De pigmentvlekken kunnen succesvol door middel van diverse behandeltechnieken worden behandeld.

Parisa Skin Clinic is gespecialiseerd in behandeling van pigmentvlekken op het lichaam en gelaat. Hiervoor wordt gebruik gemaakt van diverse behandeltechnieken. Elvii KTP-lasertherapie (snelkoppeling Elvii) is een van deze technieken om pigmentvlekken op comfortabele, veilige en effectieve manier te verwijderen. Er wordt gebruik gemaakt van een laserpen waarbij het laserlicht precies op het bloedvaatje wordt gericht. De laser straalt lichtbundels uit. Dit wordt omgezet in energie en wordt opgenomen in het pigment. De omringende huid wordt hierbij met rust gelaten. Dit betekent dat de behandeling vrijwel niet belastend is voor de huid, u krijgt geen wondjes of een onnodige huidreactie.

Wenst u meer info over de pigmentbehandeling of wilt u graag een afspraak maken? Neem dan contact met ons op.

maak een afspraakbekijk tarieven

Waarom deze behandeling?

Elvii KTP-lasertherapie is een zeer effectieve en veilige behandeltechniek om diverse soorten pigmentvlekken te behandelen

Hoe ziet de behandeling eruit?

Voor de behandeling worden er foto’s gemaakt en wordt het te behandelen gebied afgetekend met een wit huidpotlood. Tijdens de behandeling worden de ogen beschermd met een beschermingsbril. De laserbehandeling is over het algemeen heel goed te verdragen. De pulsen van de laser worden ervaren als kleine warme prikjes op de huid. De gevoeligheid is afhankelijk per persoon en van het te behandelen gebied.

Hoeveel behandelingen heb ik nodig?

Dit verschilt per persoon en is afhankelijk van het soort pigment, de grootte, de hoeveelheid en de dichtheid zijn er 1-6 behandelingen met een pauze van 4-6 weken voldoende om het gewenste resultaat te behalen.

Hoe ziet de huid na de behandeling eruit?

Na de behandeling kan de huid wat gevoelig zijn en treden er lichte roodheid op die een aantal uren kunnen aanhouden. Ook kunnen er korstjes ontstaan op de pigmentvlek. De wondjes herstellen meestal binnen ongeveer twee weken.  We raden aan om de direct na de behandeling voor 1 dag zo min mogelijk make-up te gebruiken en intensief sporten te vermijden.

Het resultaat

Deze warmte zorgt ervoor dat te veel aan pigment wordt vernietigd en opgeruimd door het lichaam. De verkleuring wordt steeds lichter of verdwijnt in z’n geheel.

Post-treatment verzorging

Om ervoor te zorgen dat de huid optimaal hersteld is en wordt voorbereid op de volgende behandeling zijn de thuisproducten van belang. Dit wordt afgestemd aan u dagelijkse skin care producten.

De pigmentbehandeling is geschikt bij:

  • Hyperpigmentatie
  • Ouderdomsvlekken (lentigo solaris/senilis)
  • Melasma (zwangerschapsmasker)
  • Post inflammatoire hyperpigmentatie (PIH); (pigmentvlekken die ontstaan door ontstekingen aan de huid (vaak gezien bij acne)
  • Sproeten

Afhankelijk van het type pigmentvlek zijn er diverse behandelingen mogelijk, zoals:

  • Lasertherapie
  • Camouflagetherapie
  • Chemische Peeling
  • Microneedling
  • Coagulatietherapie