ParisaSkinClinic

Vaatlaserbehandeling

Roodheid door vaatjes kan als zeer storend worden ervaren. Bij Parisa Skin Clinic zien wij vaak cliënten met de vraag of deze ontsierende vaatjes behandeld kunnen worden. Het antwoord is ja! Gelukkig kunnen wij met lasertherapie, door middel van een vaatlaser behandeling, deze klacht zeer effectief en veilig behandelen.

Onze huid bevat ontelbaar veel bloedvaten en haarvaten. Deze hebben de functie om onder andere de huid van voedingstoffen te voorzien en de afvalstoffen af te voeren. Soms kan de vaatwand verzwakken door inwendige of uitwendige triggers. Hierbij kun je denken aan hormonale schommelingen, stress, temperatuurswisselingen en bepaalde medicatie. De vaatjes worden dan zichtbaar in de huid. Wanneer deze gesprongen bloedvaatjes in grotere aantallen voorkomen wordt dit ‘couperose’ genoemd. Blijvende roodheid kan ook een symptoom zijn van een huidprobleem zoals rosacea.

Bij Parisa Skin Clinic gebruiken we verschillende vaatlasers. Zo kan de juiste laser bij de juiste indicatie ingezet worden. Waardoor de vaatlaser behandeling optimaal effectief en efficiënt is.

  • KTP-laser (532 nanometer). Deze laser is uitermate geschikt voor het behandelen van oppervlakkige rode bloedvaatjes. Bijvoorbeeld de zichtbare vaatjes in het gezicht.
  • Nd: Yag laser (1064 nanometer) heeft een diepere indringdiepte. Hierdoor is deze laser het meest geschikt bij het behandelen van beenvaatjes.
  • IPL (intensed pulsed light). Eigenlijk is dit geen laser, maar de IPL wordt wel vaak ingezet om ontsierende bloedvaatjes en roodheid te behandelen. Met name wanneer in het gezicht een diffuse roodheid aanwezig is en geen duidelijk zichtbare vaatjes. Dan is dit de meest geschikte methode.

De genoemde vaatlasers zijn een zeer effectieve en veilige behandeltechnieken om alle soorten roodheid en zichtbare bloedvaatjes te behandelen.

Voor de behandeling worden er foto’s gemaakt en wordt het te behandelen gebied afgetekend met een wit huidpotlood. Tijdens de behandeling worden de ogen beschermd met een beschermingsbril. De laserbehandeling is over het algemeen heel goed te verdragen. De pulsen van de laser worden ervaren als kleine warme prikjes op de huid. De gevoeligheid is afhankelijk per persoon en van het te behandelen gebied.

Dit verschilt per persoon en is afhankelijk van de dikte van de vaten, de grootte, de hoeveelheid en de dichtheid zijn er 1-6 behandelingen met een pauze van 4-6 weken voldoende om het gewenste resultaat te behalen.

Na de behandeling kan de huid wat gevoelig zijn en treden er lichte roodheid en zwelling op die een aantal uren kunnen aanhouden. De huid kan ongeveer 1 dag post-behandeling wat rood aandoen en warm aanvoelen. We raden aan om de direct na de behandeling voor 1 dag zo min mogelijk make-up te gebruiken en intensief sporten te vermijden.

De gesprongen bloedvaatjes verdwijnen meestal direct tijdens de behandeling. Soms kunnen de vaatjes juist meer zichtbaar zijn vanwege het gestolde bloed; dit zal na enkele dagen wegtrekken.

Om ervoor te zorgen dat de huid optimaal hersteld is en wordt voorbereid op de volgende behandeling zijn de thuisproducten van belang. Dit wordt afgestemd aan jouw dagelijkse skin care producten.

De vaatlaserbehandeling is geschikt bij:

– Spider naevus (spinnekopje)

– Teleangiëctastieën (fijne bloedvaatjes)

– Gesprongen bloedvaatjes op de romp

– Couperose (rode bloedvaatjes o.a. op de wangen)

– Diffuse roodheid (rode gloed)

– Rosacea

– Kersenwratjes / rode kleine bultjes (cherry angiomen)

– Bloedvatgezwel (seniele angiomen en venous lake)

– Rode acnelittekens

– Spider naevus (spinnekopje)

– Teleangiëctastieën (fijne bloedvaatjes)

– Gesprongen bloedvaatjes op de romp

– Couperose (rode bloedvaatjes o.a. op de wangen)

– Diffuse roodheid (rode gloed)

– Rosacea

– Kersenwratjes / rode kleine bultjes (cherry angiomen)

– Bloedvatgezwel (seniele angiomen en venous lake)

– Rode acnelittekens

– Wijnvlek (naevus flammeus)