Vaatlaserbehandeling

Vaatlaserbehandeling

Het lichaam bevat duizenden haarvaatjes die als voornaamste functies ons hele lichaam van voeding voorzien en afvalstoffen afvoeren. Deze vaatjes zijn kwetsbaar en wanneer de vaatwanden verzwakt zijn, kunnen ze zichtbaar worden. Dit verschijnsel kan ook verergerd worden door de leeftijd, overmatig zonnen, roken, pittig eten, overmatig alcoholgebruik, temperatuurverschillen en erfelijke aanleg.

Parisa Skin Clinic is gespecialiseerd in behandeling van op het lichaam en gelaat. Hiervoor wordt gebruik gemaakt van de zeer effectieve Elvii KTP-lasertherapie (snelkoppeling Elvii) om vaatjes op comfortabele, veilige en effectieve manier te verwijderen. Er wordt gebruik gemaakt van een laserpen waarbij het laserlicht precies op het bloedvaatje wordt gericht. De laser straalt lichtbundels uit. Dit wordt omgezet in energie en wordt opgenomen in de bloedvaten. De omringende huid wordt hierbij met rust gelaten.. Dit betekent dat de behandeling vrijwel niet belastend is voor de huid, u krijgt geen wondjes of een onnodige huidreactie.

Wenst u meer info over Vaatlaserbehandeling of wilt u graag een afspraak maken? Neem dan contact met ons op.

maak een afspraakbekijk tarieven

Waarom deze behandeling?

Elvii KTP-lasertherapie is een zeer effectieve en veilige behandeltechniek om alle soorten roodheid en zichtbare bloedvaatjes te behandelen

Hoe ziet de behandeling eruit?

Voor de behandeling worden er foto’s gemaakt en wordt het te behandelen gebied afgetekend met een wit huidpotlood. Tijdens de behandeling worden de ogen beschermd met een beschermingsbril. De laserbehandeling is over het algemeen heel goed te verdragen. De pulsen van de laser worden ervaren als kleine warme prikjes op de huid. De gevoeligheid is afhankelijk per persoon en van het te behandelen gebied.

Hoeveel behandelingen heb ik nodig?

Dit verschilt per persoon en is afhankelijk van de dikte van de vaten, de grootte, de hoeveelheid en de dichtheid zijn er 1-6 behandelingen met een pauze van 4-6 weken voldoende om het gewenste resultaat te behalen.

Hoe ziet de huid na de behandeling eruit?

Na de behandeling kan de huid wat gevoelig zijn en treden er lichte roodheid en zwelling op die een aantal uren kunnen aanhouden. De huid kan ongeveer 1 dag post-behandeling wat rood aandoen en warm aanvoelen. We raden aan om de direct na de behandeling voor 1 dag zo min mogelijk make-up te gebruiken en intensief sporten te vermijden.

Het resultaat

De gesprongen bloedvaatjes verdwijnen meestal direct tijdens de behandeling. Soms kunnen de vaatjes juist meer zichtbaar zijn vanwege het gestolde bloed; dit zal na enkele dagen wegtrekken.

Post-treatment verzorging

Om ervoor te zorgen dat de huid optimaal hersteld is en wordt voorbereid op de volgende behandeling zijn de thuisproducten van belang. Dit wordt afgestemd aan u dagelijkse skin care producten.

De vaatlaserbehandeling is geschikt bij:

  • Spider naevi (spinnenkopje)
  • Teleangiëctastieën (fijne bloedvaatjes)
  • Cherry angioma (rode kleine bultjes)
  • Couperose
  • Rosacea
  • Gesprongen bloedvaatjes op de romp