Chemische Peeling

Chemische peeling

Een chemische peeling is een behandeltechniek om fijne lijntjes, pigmentvlekken, grove poriën en acne littekens te verminderen.  Daarnaast zorgt de peeling dat de huid zich vernieuwt en de diepere gelegen huidlagen worden gestimuleerd. Dit met als resultaat dat de huidstructuur en de huidkwaliteit verbeterd wordt.

De combinatie van de chemische peelings en de huidverzorgingsproducten leidt tot een opmerkelijke verbetering van alle mogelijke huidproblemen bij diverse huidtypen. Een chemische peeling kan toegepast worden op het gelaat, maar ook op andere gebieden zoals de hals en het decolleté.

Afhankelijk van het soort huidprobleem of het gewenste resultaat kan een peeling oppervlakkig tot diep worden toegepast.  De diepe werking van de chemische peeling maakt het mogelijk om de huid te revitaliseren en op te frissen en de huidstructuur egaler en gladder te maken. In de afbeelding hiernaast zijn de verschillende chemische peelings met elk een eigen dieptewerking in de diverse huidlagen te zien.

Wenst u meer info over chemische peeling behandeling of wilt u graag een afspraak maken? Neem dan contact met ons op.

maak een afspraakbekijk tarieven

Waarom deze behandeling?

De huid vernieuwt zichzelf altijd. Wanneer iemand jong is gaat dit snel, bij het ouder worden vertraagt dit proces. Het proces is bij iedereen anders. Wanneer de huidvernieuwing trager gaat, blijven de dode of beschadigde huidcellen langer zichtbaar: het gevolg is een grauwe of doffe huid met vlekken. Ook wanneer de huid te vet is of pigmentvlekken heeft, is het belangrijk voor de juiste peeling te kiezen.

Hoe ziet de behandeling eruit?

De huid wordt gereinigd met de producten van Dermaceutic. Vervolgens worden de aanwezige onzuiverheden verwijderd. Afhankelijk van een aantal factoren (behandeldoel, huidtype etc.) wordt de gekozen peeling op de huid aangebracht. De inwerktijd en het aantal laagjes varieert afhankelijk van de gekozen peeling, de indicatie en huidreactie. Je zult een branderig gevoel ervaren tijdens de peeling dat enkele minuten kan aanhouden.

Hoeveel behandelingen heb ik nodig?

Gemiddeld vinden er 4-8 behandelingen plaats om een doel te bereiken. De interval verschilt per persoon en per indicatie.

Hoe ziet de huid na de behandeling eruit?

Tijdens en na de behandeling zal de huid rood van kleur zijn. Afhankelijk van het gekozen zuur zal de huid na de behandeling milde tot sterkere schilfering vertonen. We raden aan om de direct na de behandeling voor 1 dag zo min mogelijk make-up te gebruiken en intensief sporten te vermijden.

Het resultaat

De peelings werken huidopbouwend, waardoor de structuur van uw huid sterker en frisser wordt. Doordat de huid zichzelf moet herstellen ervaart u een totale boost en glow die met huidverzorgingsproducten niet haalbaar zijn. Uw huid gaat weer stralen.

Post-treatment verzorging

Na de peeling is de huid vaak wat gevoeliger dan normaal. Om de huid optimaal te laten herstellen is het van groot belang om de eerste 24 uur na de behandeling extra voorzichtig te zijn. Om ervoor te zorgen dat de huid optimaal hersteld is en wordt voorbereid op de volgende behandeling zijn de thuisproducten van belang. Dit wordt afgestemd aan u dagelijkse skin care producten.

Chemische peeling is effectief bij:

  • Grove poriën
  • Doffe, vermoeide huid
  • Acne en acne littekens
  • Fijne lijntjes en rimpels
  • Pigmentvlekken
  • Zonschade
  • Zwangerschapsmasker (melasma)

Soorten chemische peelings:

Dermaceutic Milk Peel
Deze peeling bevat 50% glycolzuur, 10% melkzuur en 4% salicylzuur en wordt ingezet bij acne en als voorbereiding bij onder andere de Mela Peel (Forte) en de Cosmo peel.

Dermaceutic Mela Peel Forte
Deze peeling bevat o.a. arbutine, kojinezuur, retinol, salicylzuur en melkzuur. De peeling is uitermate geschikt voor het verminderen van verschillende soorten pigmentvlekken en melasma (zwangerschapsmasker). Ook kunnen pigmentvlekjes ontstaan na wondjes met deze peeling behandeld worden.

Dermaceutic Cosmo Peel
Bij het onstaan van fijne lijntjes en rimpeltjes en een grovere huidstructuur kan de huid verbeterd worden met de Cosmo Peel. Deze peeling bevat onder andere verschillende percentages van TCA, zodat de peeling qua sterkte kan worden opgebouwd.

Dermaceutic Cosmo Peel Forte
De Cosmo Peel Forte is geschikt voor de verouderde huid waarbij huidverslapping en rimpels zichtbaar zijn. Ook een onregelmatige huidstructuur en (acne)littekens  kunnen met deze peeling behandeld worden. De peeling bevat 20% TCA, 10% Fenol en 10% glycolzuur.

Vitamine C Peeling
Deze peeling is uitermate geschikt voor het stabiliseren van een melasma door het hoge percentage vitamine C. Deze peeling kan worden toegepast in de zomer.

Parisa Skin Clinic
5.0
Gebaseerd op 34 beoordelingen
js_loader