Skip to main content

Wat is acne?

Acne (ook wel puistjes genoemd) is een huidaandoening waarbij de talgkliertjes in de huid verstopt raken. Dit manifesteert zich als mee-eters, puistjes, rode bultjes en/of ontstekingen onder de huid. Acne is een veel voorkomende huidaandoening, vooral tussen de 15 en 25 jaar. Bijna iedereen ontwikkelt acne tijdens de puberteit. Je kunt het echter ook krijgen als je wat ouder bent, bijvoorbeeld door hormonen of stress.

Heb je wel eens last van acne? Dan ben je niet de enige. Maar liefst 90% van alle mensen krijgt hiermee te maken. Gelukkig kan acne goed worden behandeld. Hoe eerder je er iets aan doet, hoe minder kans je hebt op acnelittekens of pigmentvlekken.

Welke soorten acne zijn er?

Je kunt bij ons terecht voor alle vormen van acne, van ernstige acne tot milde puistjes. Ook kun je bij ons langskomen voor behandelingen die deze onzuiverheden voorkomen. Tijdens een vrijblijvend consult kijken we samen met jou welke behandeling het meest geschikt is. Je krijgt een advies op maat!

Hoe wordt acne behandeld?

Acnebehandeling is geen standaardbehandeling. Je kunt bij ons terecht voor een acnebehandeling in het gezicht en op het lichaam. Er zijn verschillende soorten behandelingen die acne en acne-littekens kunnen verminderen. Tijdens je intakegesprek wordt bepaald welke behandelmethode voor jou het beste is.

Enkele voorbeelden van deze behandelingen:

  • Lasertherapie
  • Lichttherapie
  • Chemische peeling
  • Dieptereiniging
  • Camouflagetherapie
  • Littekentherapie
  • Thuisproducten

Wat kost een acne behandeling?

Voor de behandeling van acne is het lastig om één prijs te noemen. Vaak zijn er meerdere factoren bepalend. Het tarief hangt samen met het soort behandeling en het aantal herhalingen dat voor jou geschikt is. Een goede indicatie krijg je na een eerste consult, op basis van de huidanalyse.

Vergoeding acnebehandeling in 2023

Acnebehandeling door een huidtherapeut wordt niet vergoed vanuit de basisverzekering. Maar je kunt je wel aanvullend verzekeren voor huidtherapie.

Wil je weer een stralendere huid met langdurig verminderde acne? Kom langs en laat je acne behandelen. We hebben nu een leuke actie voor nieuwe klanten! Tot en met december 2022 krijg je van ons 10% korting bij de eerste behandeling.